Mig centenar d'ocupants d'un bloc de pisos de la Parada Nova de Manresa han fet públic un comunicat en què denuncien la situació d'«abandó» en la qual asseguren que es troben i reclamen solucions a la seva situació.

El bloc de pisos del número 29 del carrer d'Amadeu Vives va ser ocupat per la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme el 27 d'agost del 2014.

En aquests moments, 15 de les 16 famílies que hi viuen estan denunciades per la Sareb, coneguda popularment com el banc dolent, pel càrrec d'usurpació i demanen fiances de fins 3.000 euros «a famílies que patim greus problemes econòmics, moltes sense ingressos, amb menors a càrrec i altres problemes socioeconomics i de salut».

Són, en total, 21 adults i 28 infants que asseguren que no poden seguir més temps «en una situació d'indefensió i desprotegits davant la situació d'emergència habitacional que patim. Famílies que esperem ser respectades i que arribem, el més aviat possible, a legalitzar la nostra situació i no patir l'assetjament constant d'un probable desallotjament».

Per això demanen a l'Ajuntament de Manresa, al regidor d'Habitatge, Joan Calmet; a la regidora d'Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària; i a l'alcalde, Valentí Junyent, una reunió d'urgència perquè l'Ajuntament faci de mediador davant la Sareb, demani a Endesa la instal·lació de comptadors solidaris i sol·liciti a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que doni resposta a les peticions reiterades d'habitatges de lloguer social per a les famílies que ho necessiten.

En el comunicat reclamen que es deixi de prioritzar l'ús especulatiu de la propietat privada per davant de les necessitats bàsiques de les famílies i el dret a tenir un sostre sota el qual aixoplugar-se.