Hospital Sant Joan de Déu de Manresa acollirà aquest dijous un seminari sobre "Intimitat i confidencialitat a l´entorn sanitari". La jornada de treball forma part del IX Seminari de Bioètica de la Fundació Althaia.

És organitzat pel Comitè d´Ètica Assistencial de la Fundació Althaia, i té per objectiu reflexionar sobre dos aspectes de rellevància de la professió sanitària com és la intimitat i la confidencialitat en una societat amb cada vegada més facilitats a l´hora d´accedir a informació i dades.

La jornada comptarà amb la participació de Marcel Cano, filòsof; Núria Terribas, directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i de la Càtedra de Bioètica UVic-UCC; Mercedes Martínez, advocada i assessora jurídica del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB); Ramon Pujol, degà de la Facultat de Medicina UVic-UCC, i Maria Allué, antropòloga, a més de diversos professionals de la Fundació Althaia.

El seminari començarà a 3/4 de 3 de la tarda. Hi haurà dues taules rodones. Una sobre «Història clínica compartida i treball en equip» i una altra que versarà sobre la «Intimitat a la pràctica assistencial». Entremig el filòsof Marcel Cano parlarà de «Reflexions entorn el tema de la intimitat i confidencialitat a l´entorn sanitari».

La clausura del seminari, que cada any tracta qüestions diferents com "Més medicina, és millor" o bé l´atenció centrada en les persones, és prevista a les 7 de la tarda.