L'Ajuntament obrirà aquest dilluns la totalitat de la Via de Sant Ignasi al trànsit després de quatre mesos de restriccions per reurbanitzar el tram -voreres i calçades- entre el Vidal i Barraquer (on hi ha la Piscina Municipal, que també s'ha reurbanitzat) i la plaça de Sant Ignasi.

Els dos vials -Via de Sant Ignasi i Vidal i Barraquer- restaran tancats al trànsit des de la 7 del matí de diumenge a les 6 del matí de dilluns. Un cop finalitzats els treballs, es restablirà el trànsit en tots els sentits de circulació. Posteriorment, l'actuació s'anirà completant amb treballs de jardineria, plantació d'arbres i instal·lació de mobiliari.

Les afectacions durant la pavimentació i senyalització

  • Durant els treballs, es tallarà el trànsit de vehicles a la Via de Sant Ignasi entre la plaça de Sant Ignasi i la plaça del Remei; i al carrer Vidal i Barraquer i carrer Viladordis, entre l'ada. Francesc Macià i el carrer de Vidal i Barraquer.
  • Es limitarà l'accés de vehicles des de rotonda de Sant Marc en direcció a la Via de Sant Ignasi. Es mantindrà l'accés a Cova, pàrquing Centre Històric i Basílica de La Seu. Els veïns dels carrers del sector Escodines i Sant Bartomeu i dels carrers del sector Sant Llúcia i Vallfonollosa accediran des de carrer Sant Marc i Via Sant Ignasi.
  • Així mateix es mantindrà l?accés i sortida de veïns de Via Sant Ignasi (entre plaça del Remei i carrer de Vidal i Barraquer) i del carrer del Remei de Baix des de la plaça del Remei; i es mantindrà l'accés i sortida dels usuaris del pàrquing de la Piscina Municipal per la plaça del Remei. També es mantindrà l'accés i sortida dels veïns del carrer de Viladordis des de l'ada. de Francesc Macià. Amb motiu dels treballs de senyalització horitzontal, es prohibirà l'estacionament del carrer de Viladordis entre l'ada. de Francesc Macià i el carrer de Vidal i Barraquer.
  • Aquestes afectacions al trànsit s?iniciaran el diumenge 28 a les 7 h i finalitzaran el dilluns 29 a les 6 h. Un cop finalitzats els treballs, s'obrirà al trànsit tots els vials afectats, de manera que es restabliran tots els sentits de circulació a Via de Sant Ignasi, carrer de Vidal i Barraquer i carrer de Viladordis. El trànsit de vehicles i vianants de la cruïlla de Via Sant Ignasi amb el carrer de Vidal i Barraquer es regularà per mitja d?una nova semaforització.

Des de finals d'agost ja es pot circular pel carril de pujada des de Sant Marc, però continua tancat el de baixada des de la plaça del Remei. Aquestes obres han coincidit amb les que s'han fet a la vorera de la banda dreta de la Via de Sant Ignasi, en direcció a Sant Marc, per ampliar-la, que es van acabar la segona setmana d'aquest mes.

La intenció és posar la darrera capa d'asfalt i la senyalització horitzontal durant tot el dia i la matinada de diumenge, per, dilluns al matí, poder circular amb normalitat pels dos carrils d'una de les entrades i sortides més importants a la ciutat, amb una mitjana de 6.500 vehicles diaris per sentit. Els semàfors ja s'estan instal·lant, ja hi ha els escorcells dels arbres i el sistema de reg instal·lat, però quedarà acabar detalls, com el de l'arbrat.

Les obres van començar el 26 de juny passat i el 24 d'agost es va poder obrir un dels carrils de circulació.