El proper dimarts 30 d'octubre a les 7 del vespre es presentarà a la sala d'actes de l'IES Lluís de Peguera de Manresa el projecte Primàries Manresa. Forma part de Primàries Catalunya, projecte organitzat a nivell de Catalunya per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Primàries per Barcelona, Primàries per la República i altres partits i entitats independentistes.

Primàries per la República va néixer per afavorir l'apoderament ciutadà, la regeneració democràtica de la classe política, la transversalitat, i cerca que es construeixin llistes amb opcions reals de guanyar per assegurar el mandat republicà.

A Manresa aquest projecte està liderat per un grup de persones procedent d'àmbits molt diversos, i que manté la col·laboració en els aspectes formals amb l'Assemblea Territorial de Manresa de l'ANC. L'acte del dimarts serà el seu tret de sortida per a l'impuls d'unes primàries obertes a la ciutadania per a la creació d'una candidatura a les eleccions municipals del 2019.

L'objectiu és presentar el projecte als manresans i engrescar-los a que participin de les primàries. En l'acte intervindran la Violeta Gràcia, representant de Primàries Barcelona; en Josep Manel Ximenis, portaveu de Primàries per la República i impulsor de la primera consulta sobre la independència d'Arenys de Munt l'any 2009; Jordi Ollé, membre del Secretariat Nacional de l'ANC.