Merdisser és el nom popular que va tenir el carrer del Balç durant molts anys. Xàldiga Taller de Festes ha decidit recuperar-lo i ambientar-hi en els temps en què era un vial tancat i privat el nou passatge del terror que oferirà els dissabtes 27 d'octubre i 3 de novembre, de les 6 de la tarda a les 10 de la nit, i els diumenges 28 d'octubre i 4 de novembre, de les 6 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit.

El passatge del terror ha fet un salt en el temps i passarà de recrear l'època medieval per endinsar-se en un món terrorífic i intrigant de final del segle XIX, amb una història que anirà acompanyant el públic al llarg del recorregut i que tindrà un principi i un final, segons van explicar el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet; el gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda; i el representant de Xàldiga, Lluís Roca.

Les entrades ja es poden adquirir anticipadament a la web www.manresaturisme.cat o bé presencialment al carrer del Balç a un preu de 5 euros per persona. L'horari d'atenció és de dilluns a diumenge, de les 10 del matí a les 2 del migdia. Les places es limiten a 50 espectadors cada 30 minuts.