La Via de Sant Ignasi de Manresa no quedarà oberta completament dilluns tal com estava previst. La previsió de pluja per a aquest cap de setmana ha obligat a ajornar els treballs de pavimentació d'aquest carrer i també del Vidal i Barraquer, previstos inicialment per aquest diumenge, dia 28, i que s’han traslladat al proper diumenge, 4 de novembre. Així, la reobertura del trànsit no es farà dilluns dia 29, sinó el dia 5 de novembre.

Amb aquesta actuació finalitzarà el gruix principal de les obres del Projecte de millora de la urbanització dels carrers Vidal i Barraquer i Via de Sant Ignasi, que es van iniciar el gener passat, amb un període d’execució previst de 10 mesos. Els propers dies, l’actuació s’anirà completant amb treballs de jardineria, plantació d’arbres i instal·lació de mobiliari.

Nova semaforització

El trànsit de vehicles i vianants de la cruïlla de la Via Sant Ignasi amb Vidal i Barraquer es regularà per mitjà d'una nova semaforització.

Les obres van començar el 26 de juny passat, data en la qual va quedar tancada entre la plaça i les piscines la Via de Sant Ignasi , que és una de les entrades i sortides més importants a la ciutat, amb una mitjana de 6.500 vehicles diaris per cada sentit. Al cap de dos mesos, el 24 d'agost, es va obrir el carril de pujada des de Sant Marc i es van restablir els dos sentits de circulació als carrers de Viladordis i de Vidal i Barraquer, que fins aleshores només en tenien un, si bé, en el cas del darrer, els vehicles que baixaven havien de continuar en direcció centre ciutat perquè la Via de Sant Ignasi de baixada estava tancada al trànsit.

En paral·lel a aquestes obres se n'han fet a la vorera de la banda dreta de la Via de Sant Ignasi, en direcció cap a Sant Marc (entre la plaça de Sant Ignasi i el Camí de la Cova), per ampliar-la i arbrar-la. Aquestes van començar l'11 de juliol passat amb una durada prevista de dos mesos. Van finalitzar més tard del previst, la setmana del 8 d'octubre.

Les obres a la Via de Sant Ignasi i Vidal i Barraquer han tingut un pressupost de 1.284.350,55 euros i les de la vorera, de 246.162.