Dos alumnes de cicles formatius de grau superior de l'institut Lacetània de Manresa van participar a la competició de robòtica mòbil del CatSkills, que va tenir lloc dins del saló In(3D)ustry celebrat a Barcelona.

Guillermo Sánchez, estudiant de Mecatrònica, i Arnau Martínez, estudiant de Manteniment Electrònic, van dissenyar, ajustar i programar les solucions als problemes de robòtica mòbil que els van anar plantejant els membres del jurat.

In(3D)ustry és un esdeveniment que ha reunit, per tercer any consecutiu, els principals actors de fabricació additiva del món. Per primera vegada va acollir també la competició CatSkills, adreçada a alumnes de formació professional, que van poder mostrar els seus coneixements en el marc d'una fira sectorial i en un entorn plenament empresarial.

Esquivar objectes

Van participar a la competició quinze alumnes de cinc centres educatius diferents.

Tant els visitants a la fira com els participants al concurs van poder veure les presentacions dels alumnes i l'execució de les proves en un circuit tancat on els protagonistes principals van ser els robots, que executaven reptes com desplaçar-se, esquivar obstacles o aixecar i transportar objectes.