Dimarts a les 7 de la tarda es presentarà a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera el projecte Primàries Manresa per conovocar unes primàries obertes a la ciutadania prèvies a la creació d'una candidatura a les eleccions municipals del 2019.

En l'acte intervindran Violeta Gràcia, representant de Primàries Barcelona; Josep Manel Ximenis, portaveu de Primàries per la República i impulsor de la primera consulta sobre la independència d'Arenys de Munt l'any 2009; i Jordi Ollé, membre del Secretariat Nacional de l'ANC.

Forma part de Primàries Catalunya, projecte organitzat a nivell de Catalunya per l'ANC, Primàries per Barcelona, Primàries per la República i altres partits i entitats independentistes. Primàries per la República va néixer per afavorir l'apoderament ciutadà, la regeneració democràtica de la classe política i la transversalitat, i cerca que es construeixin llistes amb opcions reals de guanyar per assegurar el mandat republicà.

A Manresa, el projecte està liderat per un grup de persones procedents d'àmbits diversos, i que manté la col·laboració en els aspectes formals amb l'ANC local.