El cercle Podem Manresa ha rellançat el seu projecte per presentar-se a les municipals del maig vinent després de passar per un període de divisions internes i de la fallida operació Democràcia Municipal, la marca amb què es va presentar a les locals del 2015 i que ha acabat amb un regidor, Ton Sierra, que des del primer moment es va desmarcar de la formació de Pablo Iglesias.

Ara s'han acabat les divisions a Podem Manresa, afirma un dels responsables del cercle, Carmelo Plaza. Podem anirà amb la seva pròpia marca o bé en una confluència de forces d'esquerres. Ja ha iniciat els primers contactes amb Catalunya en Comú a Manresa que formen Iniciativa (ICV) i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA). Es tracta de temptejar la possibilitat d'anar en coalició, segons Plaza. «Seria interessant per no dividir l'esquerra i que hi hagi moltes més paperetes a l'hora de votar. En això treballem». Catalunya en Comú es va constituir aquest estiu, quan es va formalitzar una agrupació local. Segons van expressar aleshores, el grup té la voluntat d'impulsar un projecte «clarament municipalista».

El cercle de Podem a Manresa ja ha elaborat un primer esbós del programa electoral que s'acabarà de definir en assemblees obertes i també en trobades amb moviments veïnals i socials de la ciutat. «Serà el programa de la gent, no el nostre», han assegurat.

D'entrada, però, han avançat que prioritzaran les polítiques socials i, entre aquestes, l'accés a l'habitatge. També el feminisme, la transparència i la remunicipalització de serveis, entre els quals la zona blava. Segons Pablo García, de la formació, «els serveis fonamentals per als ciutadans han de retornar al municipi». Afirma que una bona gestió pública costa menys diners, i l'estalvi «s'ha de bolcar en allò social, que fa molta falta». Per a García, «no es tracta d'apujar impostos, sinó de gestionar millor el que hi ha, ser més eficients i que hi hagi un retorn en benefici de la societat».

Un regidor a l'Ajuntament

Podem es va presentar a les eleccions locals del 2015 amb la marca Democràcia Municipal perquè no va presentar la documentació necessària per fer-ho amb el nom de la formació. Va obtenir un regidor, Dídac Escolà. Per motius familiars va deixar el càrrec un any i mig després. El va substituir Ton Sierra, que de seguida es va desmarcar de Podem.

Després de les municipals es va produir una escissió del cercle Podem Manresa i en va sorgir el moviment A Manresa Junts Podem. Fins i tot a les eleccions generals del juny del 2016 els dos cercles van seguir la nit electoral en locals diferents. Democràcia Municipal al costat d'EUiA, i A Manresa Junts Podem amb ICV. A final del mateix any van aparcar diferències i es va formar un sol grup.