Una trentena de persones es van aplegar ahir al vespre a la sala d'actes de l'institut Lluís de Peguera de Manresa en el primer acte públic de presentació de Primàries Manresa, que forma part de Primàries Catalunya per forjar llistes electorals mitjançant primàries obertes a la ciutadania per a la creació de candidatures a les municipals del maig del 2019. A Manresa ja tenen 260 electors registrats. Les persones que s'hi vulguin inscriure ho han de fer a primariescatalunya.cat.

La setmana que ve començaran una ronda de contactes amb els partits independentistes de la ciutat, després faran una assemblea per triar el comitè electoral i aprovar el reglament de primàries. Tot seguit posaran en marxa la campanya de captació d'electors per al registre de votants.

El termini de presentació de candidatures acabarà el 18 de gener, la proclamació de candidats serà el 21, i del 19 de gener a l'1 de febrer es farà la campanya que culminarà amb la votació del dia 2 de febrer.

La candidatura que sorgeixi, segons la votació de les primàries, tindrà com a objectiu assegurar el mandat republicà emanat del referèndum de l'1 d'octubre.

En l'acte hi van intervenir Violeta Gràcia, representant de Primàries Barcelona; Josep Manel Ximenis, portaveu de Primàries per la República i impulsor de la consulta d'Arenys de Munt; i Jordi Ollé, del Secretariat Nacional de l'ANC.