L'Ajuntament iniciarà dilluns els treballs d'enderroc de les dues finques al carrer Hospital de Manresa, de propietat municipal, que han estat cedides per fer-hi habitatges en règim cooperatiu (vegeu Regió7 del 18 d'octubre). Segons ha informat el consistori, en la darrera inspecció s'ha observat un agreujament «molt considerable» de les patologies originals que ja tenien els dos edificis, motiu pel qual s'ha decidit enderrocar-los abans del previst.

Aquest dimarts van començar els treballs previs i es va instal·lar la bastida, i dilluns s'iniciarà l'enderroc de les finques. Amb motiu d'aquests treballs, que és previst que durin tres setmanes, es tallarà la vorera dels edificis al pas de vianants, i se'ls desviarà per la vorera oposada. Es tracta dels blocs de pisos que hi ha al carrer Hospital número 1 i 3, pels quals l'Ajuntament va iniciar un expedient de ruïna el 2015. Llavors no es van poder enderrocar per falta de pressupost de Fòrum, l'empresa municipal propietària. Es van tapiar i es va sanejar part de les façanes per evitar despreniments.

En tots dos casos les finques es van adquirir amb l'objectiu d'enderrocar-les. Ara es faran aquestes obres d'urgència pel risc de col·lapse de les edificacions. Un cop ensorrades, i juntament amb el solar del costat, es destinaran a la promoció de fins a 18 habitatges en forma cooperativa.