Aquest dijous, Tots Sants, és festiu a Catalunya i a més l'inici d'un pont de quatre dies sense escola. Amb tants dies lliures, molts es pregunten si els comerços i centres comercials obriran a Manresa.

Segons el calendari d'obertura de diumenges i festius per a l'any 2018, aquest 1 de novembre és un festiu autoritzat per a la seva obertura. Una autorització que la majoria de les grans superfícies aprofitaran. Gran part de les botigues obriran les portes en el seu horari habitual.

Aquest és el cas de les grans superfícies com Carrefour o Decathlon. A més, a la zona del Passeig de Manresa, les botigues de roba com per exemple Berskha o Zara també tenen les seves portes obertes.

A la zona centre de la ciutat els establiments associats a la UBIC (Unió de Botiguers i Comerciants) tenen llibertat per obrir els petits comerços.

En els supermercats, la gran majoria tenen les portes tancades. És el cas de Lidl o Mercadona. Altres, com Bon Preu, fan un horari especial i obren de 09.00h a 14.30h. En alimentació, les cadenes de menjar ràpid com McDonalds o Burger King també obren.

L'Aki de Manresa també està obert, amb horari de festius i l'Ikea de Sabadell o Barcelona també té obert aquest 1 de novembre.