Tenir una base molt compacta per donar seguretat als de dalt. Sobretot als més xics, que són els que s'enfilaran més amunt. La colla castellera Tirallongues de Manresa està assajant des de fa un any un dels seus principals reptes: el 2 de 8 amb folre. Considera que ha arribat l'hora de treure'l a plaça i l'objectiu és fer-ho a la diada Tirallonga que se celebrarà el pròxim diumenge 11 de novembre a Crist Rei. Però necessita gent per fer pinya, unes 200 persones.

Per això ha fet una crida a tothom qui hi vulgui participar. Caldrà que primer participin a l'assaig previ de la diada castellera que es farà el divendres dia 9 al vespre a la seu dels castellers, a l'edifici de Casa Caritat. I participar, després, a la construcció dels castells a plaça.

Els Tirallongues són colla de 8. Han descarregat o completat el 4 de 8 i el 3 de 8. Però el 2 de 8 amb folre és més complicat. Hi ha una pinya que puja sobre la pinya. Això fa que quedin més clarianes a la base. «Som molta gent, però és important que es tapin forats per seguretat. Com més gruix de gent hi hagi, millor», explica la cap de colla, Gisela Racero. D'aquí la crida a buscar voluntaris.

«Si algú té ganes de viure una experiència nova que vingui a l'assaig i a l'actuació. Serà espectacular», augura Racero. L'assaig es farà el divendres dia 9 de 2/4 de 10 del vespre a 2/4 de 12 de la nit. Tothom rebrà una samarreta de col·laborador dels Tirallongues i hi haurà pica-pica. La cita important, però, serà diumenge amb el 2 de 8 amb folre en perspectiva.