L’any 2015 l’Ajuntament va iniciar un expedient de ruïna per als edificis situats als números 1 i 3 del carrer Hospital, en considerar que l’edificació estava en una situació de ruïna tècnica ja que l’estructura havia esgotat la seva capacitat portant, especialment alguns dels elements estructurals dels fonaments.

En ser dues edificacions adjacents, es va creure oportú realitzar l’enderroc de manera coordinada i conjunta. En aquell moment no va ser possible, per raons de pressupost de l’empresa municipal FORUM, que en tenia la propietat, i per aquest motiu es van adoptar un seguit de mesures encaminades a impedir l’accés de persones a les finques (amb el tapiat de les obertures de la planta baixa) i es van realitzar algunes operacions de sanejament de la façana i la coberta per evitar despreniments a la via pública.

Posteriorment, l’Ajuntament va adquirir la titularitat de la finca carrer Hospital, núm. 1, l’abril de 2016, i recentment, el 5 d’octubre de 2018, la finca situada a carrer Hospital, núm. 3. En tots dos casos, amb l’objectiu d’enderrocar-les.

Fruit d’aquesta darrera adquisició i per constatar l’estat actual de les dues finques, els serveis tècnics municipals hi han fet una nova inspecció i han observat un agreujament molt considerable de les patologies originals, tant estructurals com de funcionalitat, que fa inviable qualsevol reparació per mitjans normals i fa necessari l’enderroc.

Aquest important empitjorament de les condicions de l’edificació comporta un risc de col·lapse amb afectació sobre la via pública, per la qual cosa s’escau una actuació immediata a través d’una tramitació d’emergència i les obres s’han de fer de forma immediata. Aquest dimarts han començat els primers treballs previs i s'ha començat a instal·lar la bastida, i dilluns s'iniciarà l’enderroc de les finques. És previst que aquests treballs tinguin una durada de 3 setmanes.

Amb motiu d’aquest treballs es tallarà al pas de vianants la vorera dels edificis, desviant els vianants per la vorera oposada. En aquestes finques, juntament amb la del costat (plaça Hospital, 10), l’Ajuntament impulsarà una promoció de fins a 18 habitatges en règim cooperatiu.