Estimular les habilitats creatives i emocionals dels infants i adolescents. És un dels objectius del Programa d'Acompanyament Educatiu (PAE), que la Fundació Catalunya La Pedrera porta a terme en 19 espais socials de 13 municipis de Catalunya des de fa sis anys, entre els quals l'espaiSocial ubicat al carrer de la Caritat de Manresa, on participen 27 infants de primària i 21 de secundària. En total, anualment arriba a 1.300 infants i adolescents. Per tirar-lo endavant és bàsica la tasca dels voluntaris. En concret, a l?espaiSocial de Manresa cal incorporar col·laboradors i perfils als equips per poder atendre i acompanyar a tots els infants i joves.

El programa ofereix un espai per fer els deures amb l'acompanyament d?educadors, fent un seguiment personalitzat de cada infant/adolescent en coordinació amb la família i l'escola. L?acompanyament és de qualitat des de la corresponsabilitat educativa, involucrant les famílies i promovent la participació activa de les entitats i agents del barri o municipi.

Així doncs, el PAE acompanya en la realització de les tasques acadèmiques, educant les emocions i estimulant la creativitat, amb l'ajuda dels voluntaris, persones amb coneixements i formació diversa que s'integren en l'equip i s'encarreguen de tutoritzar i acompanyar un petit grup d'infants o adolescents. Tots ells participen activament, tant en la realització de les activitats amb els infants i joves, com en el contrast del seu seguiment i l'evolució.

A qui es dirigeix?

A infants d'educació primària (6-12 anys) i a adolescents d'educació secundària (12-16 anys) que necessitin un acompanyament educatiu en temps extraescolar.

El programa atén tant a estudiants que necessiten suport i orientació per a la realització de les tasques escolars, com a aquells amb dificultats per disposar d'un acompanyament extraescolar per part de la família (dificultats per conciliar la vida laboral i la vida familiar, famílies nombroses, etc.).

Quin és l'objectiu?

És una iniciativa de la Fundació Catalunya La Pedrera per millorar l'èxit educatiu d'infants i adolescents, reforçant i complementant la funció educativa de la família i de l'escola.

S'acompanya als infants i adolescents en la realització de les tasques escolars i en el seu desenvolupament integral. Al mateix temps que adquireixen estratègies d'estudi i d'aprenentatge, es facilita el seu desenvolupament emocional i creatiu integrant, en les activitats, dinàmiques que estimulen la seva curiositat innata; l'experimentació; l'expressió d'emocions; el fer-se bones preguntes i la resolució de problemes; la seva integració i participació en un grup d'iguals; el treball col·laboratiu, etc. Habilitats i competències que promouen la seva autonomia i que els preparen per al seu futur com a adults.

On es duu a terme?

El programa d'acompanyament educatiu es duu a terme a 19 dels 25 Espais Socials que la Fundació Catalunya La Pedrera té arreu de Catalunya, com el de Manresa. Es tracta d'espais oberts, acollidors i amables on hi conviuen altres col·lectius com ara persones grans actives, infants i adolescents.

On és l?espai?

Al carrer de la Caritat, 14 . Tel. 93 874 47 40.

Horaris: De dilluns a dijous: 9:30 a 13:30 i de 16:00 a 19:30. Divendres: 9:30 a 13:30.

Més informació: a la pàgina web.