La història era amarga, com la realitat. La representació teatral que van escenificar ahir al vespre joves immigrants, amb històries colpidores, i membres de l'Associació Al-Noor va captivar el públic de la sala Carlins, que es va poder submergir, a través d'una història dura sobre immigrants, en la realitat que viuen els que intenten creuar el Mediterrani i el fatal desenllaç de molts d'ells.

Un grup de joves que esperen a la costa marroquina una pastera que els ha de conduir al vell continent explica les seves històries desesperants. El públic sabia que les vivències, narrades amb molta emoció, eren reals. Joves que, empesos per la pobresa i la falta d'oportunitats, salten al mar a la recerca d'un futur esperançador. Així va començar la representació que també tenia moltes dosis de denúncia envers el tracte de les autoritats marroquines cap als joves que s'aventuren a endinsar-se al Mediterrani. Mentre el grup de joves puja a la pastera i engega el motor per dirigir-se a terra europea, un agent de la policia dispara per impedir que deixin el país. L'infortuni vol que una bala posi fi a la vida d'una noia del grup que és a l'embarcació. A partir d'aquest moment, comença el drama familiar. La mare, que viu en un poblet i porta a terme les tasques de la seva vida diària, rep la fatídica trucada que anuncia la mort de la seva filla mentre intentava fugir i posteriorment s'ha de desplaçar a identificar el seu cos.

Una història que no va deixar indiferent les més de cent persones que no es van voler perdre l'espectacle teatral i que, fins i tot, va arribar a emocionar, amb llàgrimes, molts dels assistents. L'obra era en àrab i el públic estava format, eminentment, per famílies d'origen marroquí. Les interpretacions, tot i ser actors aficionats, van ser molt reals i d'una intensitat inusitada en un espectacle creat per persones que no es dediquen professionalment a les arts escèniques.

La història, de fet, es basa en fets reals i intenta recrear les desventures i el fatal desenllaç d'una noia que va aparèixer a les notícies fa un mes i mig, i que va morir a causa de les bales que van disparar agents de la policia marroquina un cop va pujar a una pastera per intentar creuar el Mediterrani.