L'Institut Lluís de Peguera de Manresa va ser triat per formar part de la delegació catalana que va representar la Xarxa d'Escoles Sostenibles de Catalunya en una trobada estatal celebrada a la localitat d'Alcaraz, a Albacete, a finals del mes d'octubre i coordinada per ESenRED (escoles per a la sostenibilitat).

Tant l'alumnat com el professorat que va assistir a aquesta trobada van tenir l'oportunitat d'intercanviar experiències amb altres centres que també formen part de la Xarxa d'Escoles Sostenibles de Catalunya i participants de la resta de l'estat. A més a més, van tenir l'oportunitat de participar en diferents tallers relacionats amb el medi ambient.

La trobada se celebrava sota el títol "Tinguem cura del planeta" i hi van participar fins a 116 joves de tot l'estat i 31 docents.

Les escoles que formen part de la Xarxa d'Escoles Sostenibles, com és el cas de l'Institut Lluís de Peguera, prioritzen els temes ambientals en els seus projectes educatius i promouen la participació de l'alumnat en la presa de decisions sobre les accions que el centre porta a terme per poder donar resposta als problemes ambientals i als 17 objectius de Desenvolupament Sostenible definitius pels estats membres de les Nacions Unides.