Les obres que l'Ajuntament de Manresa duu a terme a la carretera del Pont de Vilomara han provocat malestar entre pares i mares de l'escola Ítaca, que aquest dijous al matí han denunciat la presència d'una gran excavadora maniobrant just a tocar de la porta del centre i just a l'hora d'entrada dels petits.

"Era perillós", afirma Sergio Ramírez, un dels pares de l'escola, el qual explica que l'excavadora estava funcionant a pocs centímetres dels nens i nenes i que només hi havia la supervisió d'un operari. Una altra mare, María Ángeles Ruiz Pérez, concreta que si bé s'ha col·locat una reixa per rodejar la zona d'obres, aquesta "només serveix per delimitar el perímetre de treballs i en cap cas constitueix una mesura de seguretat adequada per protegir els nens dels possibles accidents que es poden produir treballant amb maquinària d'aquest calibre, com moviments bruscs, desequilibris o caiguda de material".

Tant Ramírez com Ruiz coincideixen a assenyalar que poc després d'entrar els petits a l'escola, les obres s'han aturat. "Si era urgent, perquè no hi havia policia supervisant l'entrada dels nens? I si no era urgent, perquè no han esperat uns minuts a que entressin?" es pregunta Ramírez.

Les obres s'emmarquen dins la primera fase del projecte d'urbanització del Pla Parcial Sagrada Família i els treballs consisteixen en la connexió d'un nou vial a la xarxa general de clavegueram de la carretera del Pont de Vilomara.

Reclamen més vigilància

Aprofitant la denúncia d'aquest matí, els pares de l'escola Ítaca també reclamen presència policial a les portes del centre durant les hores d'entrada i sortida dels alumnes. "Sempre hi ha problemes i estem tips que mai hi hagi cap agent", lamenta Ramírez, el qual afegeix que en altres centres escolars sí que hi ha presència de policies.