L'equip itinerant del Servei d'Atenció a les Persones del Síndic de Greuges de Catalunya serà a Manresa el dilluns 10 de desembre, de 2/4 de 10 del matí a 3 del migdia, per atendre les queixes i les consultes dels manresans al Centre Cultural el Casino, al passeig Pere III, 27.

Per concertar una entrevista es pot enviar un missatge al correu electrònic sindic@sindic.cat o també trucar al telèfon gratuït 900 124 124.

El Síndic té la funció d'atendre les queixes de totes les persones que es troben desemparades davant l'actuació o la manca d'actuació de les administracions. Vetlla pel bon funcionament de l'Administració de la Generalitat i dels ens locals de Catalunya, com ara els ajuntaments, les diputacions o els consells comarcals. Per tant, actua com a supervisor i col·laborador de l'Administració catalana, amb l'objectiu d'ajudar a millorar-ne el funcionament.

També supervisa les empreses privades que presten serveis d'interès públic, com ara la llum, la telefonia, l'aigua, el gas, el servei postal, etc.

Les visites del Síndic a Manresa augmenten la freqüència

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, van signar un conveni de col·laboració, el 18 d'octubre de l'any passat, en el qual es van concretar diversos acords entre els quals destaca l'augment de la freqüència de visites de l'equip del Síndic a la capital del Bages, que va passar d'una visita a l'any a, com a mínim, quatre, cadascuna en un districte diferent de la ciutat, i també quan per qüestions d'eficiència es requereixi.

Igualment, el Síndic ha de trametre a l'Ajuntament un informe anual que reculli la situació de les queixes i consultes que facin referència al municipi i també pot duu a terme tasques de mediació.

En el conveni, el Síndic es compromet, també, a donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes, i per fer-ho s'estableix un procediment basat en una plataforma informàtica d'intercanvi d'informació entre administracions.

Al seu torn, l'Ajuntament ha d'editar el material i promoure les diverses vies d'accés al Síndic per donar-lo a conèixer entre la població. Per aquest motiu ha d?ncloure l'enllaç del Síndic i les vies d'accés al web municipal.