Sor Lucia Caram ha enregistrat un vídeo per mitjà del qual demana ajuda per poder continuar alimentant a través de la Fundació del Convent de Santa Clara (abans Fundació Rosa Oriol) les famílies en situació de necessitat que se'ls adrecen perquè, afirma, "cada vegada tenim més gent a la plataforma dels aliments". Caram explica que, sobretot, els fan falta aliments frescos, com ara carn, peix, verdura i fruita perquè no donen a l'abast. Recorda que aviat (els propers 30 de novembre i 1 de desembre) es celebrarà el Gran Recapte d'aliments, on tot el que es reculli a Manresa ho gestionarà la fundació que presideix, però que amb això no n'hi ha prou.

"Fins ara no ens han faltat els aliments, però les últimes setmanes i els últims mesos els productes frescos, els que venen dels supermercats, peix, carn, verdura i fruita, no ens arriben i són productes essencials per a una bona alimentació". Explica que si ha enregistrat el vídeo és "perquè vull que ens ajudeu". El vídeo inclou un mòbil (629 738 932) per a qui vulgui donar un cop de mà. També es pot fer a través de la pàgina web de la fundació.

Demana a les persones que "si podeu, ajudeu-nos perquè volem donar menjar als que estan passant gana entre nosaltres. Hi ha molta gent. De veritat que hi ha tristesa i impotència per no oferir una dieta equilibrada". Esmenta que "aviat tindrem el Gran Recapte, però en el dia a dia necessitem aquests productes" frescos, perquè els del recapte que es farà a hipermercats i supermercats és de productes de més llarga durada, com conserves, llet i oli.

"Per les families, pels que estan patint encara a causa de la crisi, us demano que ens ajudeu. Moltes gràcies", conclou la crida de Caram.

2.500 persones de mitjana cada quinze dies

La plataforma d'aliments està al número 162 de la carretera de Vic, de Manresa i durant el curs 2015/2016, que só les dades que ofereix la fundació, va atendre 2.500 persones de mitjana amb una freqüència quinzenal. Es tracta de persones derivades pels Serveis socials de l'Ajuntament de Manresa i la xarxa sanitària. Com que hi ha nadons i infants, es proveeix llet de continuació per a lactants, potets, farinetes i bolquers.

Durant l'acollida es tenen presents les dades de cada persona de qui les deriva i, si es considera oportú, s'amplia la informació per donar una resposta personalitzada i detectar, prevenir i donar resposta a diferents problemàtiques i poder fer una acollida amb caliu.