Un ancià de 82 anys de Sallent és el protagonista d'una rocambolesca situació. Després de publicar un anunci per paraules a la sessió de classificats de Regió7 en el què s'oferia a deixar la seva herència a una dona de fins a 37 anys que tingués "amistat" amb ell ha tingut una desena de candidates i assegura que s'ha decidit per una cubana i està «molt il·lusionat».

A l'anunci explicitava un perfil molt concret. Textualment deia: «Senyor gran desitja amistat amb senyoreta de fins a 37 anys, no fumadora, amb bona presència, sensible i amant naturalesa». El més cridaner del cas és al final de l'anunci, on l'home afirma que «deixa l'herència» a qui decideixi fer-li costat.

L'herència en qüestió rondaria els 400.000 euros, que és el valor que calcula que té el pis on resideix a Sallent i una casa amb terreny a Castellnou de Bages.

Després de rebre una desena de respostes de dones joves, assegura que ha trobat el que buscava, una dona cubana separada de 38 anys que viu a Manresa amb la seva mare i que té dues filles.

L'ancià és un extreballador de banca que es va prejubilar als 55 anys quan la irrupció de la informàtica va dificultat als de més edat adaptar-se a les noves tecnologies. De la seva etapa com a treballador de banca relata que havia arribat a anar amb maletins plens de diners en autobús entre Manresa i Sallent en moments puntuals quan feia falta urgentment líquid.

En aquella època feia també de comercial a la tarda i va aconseguir un patrimoni. Fa 13 anys va quedar vidu i amb el pas dels anys ha anat veient que necessita algú al seu costat en el tram final de la seva vida. D'aquí va sorgir la idea de posar anuncis a Regió7.

Explica que primer se li van presentar tres noies hispanoamericanes. Una d'elles li va demanar que allotgés a casa seva una companya que no tenia on viure. Va accedir, però assegura que no li va agradar perquè encara no es coneixien i no li semblava bé tenir algú a casa en aquelles condicions.

Segons explica, ella li va demanar matrimoni i «li vaig respondre que no. Em vaig veure a venir que em deixaria en calçotets i vaig tallar la relació». La família i les amistats li aconsellaven que busqués una companya de la seva edat per evitar malentesos, però ell afirma que «jo m'he cuidat molt al llarg dels anys, faig esport i hi ha moltes dones grans que no ho han fet, per això en l'anunci vaig posar un límit d'edat».

Assegura que "la que he trobat ara em plau molt. Està bé física i intel·lectualment. M'agrada la seva bona presència física i la seva dialèctica".

Ja s'han vist a Manresa, on ella resideix, i creu que ha trobat el que buscava. Afirma que l'acord és que ella tingui cura d'ell i que és just que quan ell mori es quedi el pis de Sallent i la finca de Castellnou, "a la que li diem el paradís. Té molt bones vistes i molt terreny. Disposo de patrimoni però no de molt efectiu".

Està convençut que es tracta d'un acord just i no entén que hi hagi enrenou mediàtic al voltant d'aquesta relació amb herència explícita pel mig. "Se la mereixeria si dedica la seva vida a mi. Jo no sóc problemàtic. No busco mai la confrontació. Seria una bona relació".

Assegura que hi ha molta diferència entre les tres primeres interessades, «que el que volien era caçar-me» i la seva relació actual. Així que la previsió és que «ens casarem després d'un parell de mesos de relació. Conviurem junts. Ella està interessada i jo també». Que estigui separada «no em preocupa». Després de rebre darrerament set o vuit trucades de dones interessades afirma que «ja tinc l'assumpte solucionat i estic molt il·lusionat».