Els professionals sanitaris responsables del Servei d'Atenció Primària del Bages-Berguedà han confirmat a Regió7 que el CAP Bages reobrirà demà a les 8 del matí. Si les previsions es compleixen, el centre manresà recuperarà demà la normalitat després que ahir a la tarda s'hagués de tancar al públic a causa de l'incendi d'una torradora i una fuita d'aigua que va inundar les instal·lacions.

Els dos incidents van provocar dues evacuacions del centre tres dies després que es fes un simulacre per incendi, tal com ja va explicar aquest diari. L'activitat es va traslladar al CAP Sagrada Família, que ha absorbit les visites de medicina general, ginecologia, pediatria i també el servei d'urgències. Per primer cop, el CAP Sagrada Família tenia obert a la nit per atendre urgències, ja que aquestes visites es fan habitualment al CAP Bages.

Segons ha explicat la directora del Servei d'Atenció Primària del Bages-Berguedà, Anna Forcada, a aquest diari, tant la nit com el dia d'avui "estan transcorrent amb molta normalitat", fins i tot més de l'esperada. Ja ahir al vespre, personal del CAP Bages (4 metges de capçalera i 3 infermers) es va traslladar a l'altre centre sanitari. Aquest matí els responsables han enviat personal administratiu de reforç i "l'activitat ha estat i està sent perfectament assumible".

Durant la nit s'han dut a terme 18 visites d'urgències i 3 visites a domicili, unes xifres "absolutament normals" segons Forcada. De fet, tots els professionals consultats per aquest diari i també els usuaris que hi havia durant el matí al CAP Sagrada Família destacaven que l'anar i venir de gent era "el d'un dia qualsevol, fins i tot sembla que hi hagi menys gent", apreciaven.

Els usuaris del CAP Bages que es desplaçaven aquest matí fins al de la Sagrada Família explicaven que havien sabut que el seu centre estava tancat o bé perquè s'hi havien acostat i els havien derivat cap a l'altre ambulatori o bé perquè entre ahir a la tarda i aquest matí els havien trucat per avisar-los del canvi d'ubicació de la visita que tenien programada. Hi havia algun usuari que havia estat alertat per amics o familiars.

Aquesta nit el Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) es mantindrà al CAP Sagrada Família (de 21 h a 8 h) i és previst que demà al matí es reobri el CAP Bages i l'atenció primària torni a la normalitat en aquest centre, on cada dia hi passen més de 700 usuaris i compta amb una seixantena de professionals, dels quals estan treballant avui a la Sagrada Família 3 metges de capçalera, 1 pediatra i 3 infermers. També hi ha un metge que està passant visita a urgències.