Al CAP Sagrada Família haver d'acollir una part de l'activitat del CAP Bages se'ls va presentar, ahir a la tarda, com una missió gairebé impossible. La nova directora del centre des de fa tres mesos, Núria Busquet, comentava a aquest diari que les instal·lacions, malgrat ser l'ambulatori més nou de Manresa (es va inaugurar el 2008), són «petites i mal dimensionades». Va comentar que se cedirien despatxos al CAP de la plaça Catalunya per a les urgències de pediatria, les d'adults i per a les llevadores, però que la resta d'usuaris que no entressin en aquests tres supòsits haurien de reprogramar les cites previstes perquè «no vindran tots els metges, perquè no hi caben».

En aquest equipament del car-rer de Sant Cristòfol, segons informava Busquet, hi passen cada dia un miler de persones i hi treballa un equip de 17 professionals, a banda de 3 o 4 metges residents i d'una infermera que hi porten a terme les pràctiques.

Mentre que ahir a la tarda no s'hi va notar gaire el trasbals d'haver d'acollir una part de l'activitat d'un altre ambulatori, avui al matí es preveu que la situació es compliqui pel fet que moltes persones que tinguin hora al metge al CAP Bages el primer que faran serà trucar o anar directament al de la Sagrada Família. Busquet insistia que el CAP que dirigeix ja és un equipament amb molta activitat perquè «és un dels més propers. Morim d'èxit. A la tarda no n'hi ha tanta, però al matí, ens morim», insistia.

Ahir a la tarda, certament, no s'hi va veure gaire moviment, a banda d'una parella que hi va anar a buscar la llevadora procedent del CAP Bages, i del trasllat per acollir en cinc despatxos els professionals d'aquest centre. Mentre es feia la mudança, aquest diari va demanar permís per fer fotos, però va rebre com a resposta la prohibició explícita per part de les direccions dels dos ambulatoris que es fotografiés per una simple habilitació d'instal·lacions.

Ahir, fruit del tancament forçat del CAP degà de Manresa, també es va traslladar al de la Sagrada Família el servei d'urgències de primària, que funcionen de dilluns a divendres de 9 del vepre a 8 del matí (i els dissabtes, els diumenges i els festius, les 24 hores). Busquet explicava que «el personal pujarà a fer la guàrdia aquí» però que quedava per decidir l'espai que ocuparien. Afegia que per al CAP Sagrada Família seria excepcional tenir obert tota la nit perquè treballa de 8 del matí a 9 del vespre. «Haurem d'improvisar», comentava, al mateix temps que recordava que «és una situació que no havia passat mai» i demanava a la població que eviti anar-hi si no és per alguna cosa urgent.