Un total de 180 estudiants ja estudien el grau de Medicina a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), que ha iniciat el seu segon curs. D'aquests, 136 el van triar en primera preferència, i hi va haver més de 800 sol·licituds. La nota de tall per accedir-hi va passar dels 11,771 punts del curs passat als 11,914 aquest.«Fa falta més nota de tall que fa un any i hi ha hagut més demanda. Això expressa que els estudis de Medicina a l'UVic-UCC són una aposta important», va dir el director de la Fundació d'Estudis Superiors de Ciències de la Salut, Joan Guanyabens.

Va afirmar que és un projecte en ple desplegament, i que un cop s'ha posat en marxa aquest curs «ja estem absolutament concentrats en el vinent» perquè el tercer significarà la posada en marxa de l'aprenentatge basat en la pràctica clínica i assistencial.

També a tercer els alumnes es dividiran a les unitats docents de Manresa i de Vic. La de la capital del Bages serà a les antigues urgències de l'Hospital de Sant Joan de Déu, va avançar. «En aquests moments n'estem fent el disseny perquè el juliol estigui tot acabat». Per a Guanyabens és un lloc «excel·lent» des del punt de vista de l'alumne i de la formació. A Vic serà a l'actual facultat de Medicina, a Can Baumann, molt a prop de l'hospital de la ciutat.

Va explicar que el concepte d'unitat docent «va més enllà del que és l'aula en el sentit clàssic. Serà un camp base», però els alumnes faran les pràctiques a centres assistencials, també de primària, a tota l'àrea d'influència de la Fundació Althaia. El mateix passarà a Vic.

Enguany es becaran 46 alumnes de Medicina.