«Enllaça't al Bages» és el reclam de la Fira Nuvis d'enguany que se celebrarà aquest cap de setmana al Palau Firal de Manresa. Deixa enrere el nom més sofisticat de Wedding Experience Catalunya Central per potenciar el territori, en aquest cas la comarca del Bages, com a lloc ideal per celebrar-hi un enllaç nupcial des de tots els punts de vista, començant per l'entorn i acabant per la gastronomia i els vins.

Les parelles que tinguin intenció de casar-se pròximament trobaran al Palau Firal de Manresa 35 expositors de tots els sectors i àmbits que poden estar implicats en un casament. La idea és que es puguin personalitzar cerimònies, donar consells o oferir tot tipus d'idees per al dia assenyalat.

Els expositors

Hi haurà expositors de fotografia, restauració, moda nupcial, floristeria, joieria, pastisseria, perfumeria i cosmètica, salut i nutrició, animació, discjòqueis i lloguer de vehicles. També, del que s'anomena wedding planner, una figura que s'encarrega de preparar els casaments fins a l'últim detall, i d'establiments rurals.

Per al coordinador de Fira Manresa, Joan Haro, que és qui organitza la mostra, Fira Nuvis no és un certamen amb gaire afluència de públic perquè «ve expressament qui hi està interessat, a punt de casar-se. En aquest cas no hi ha visitants que vinguin a passejar». Tot i així a les últimes edicions hi han passat unes 1.600 perones, segons l'organització.

Comenta que el típic casament per l'Església i després el dinar ja està passat de moda. Ara es lloguen espais per celebrar-hi la cerimònia, que poden ser des de masies fins a cases rurals o a l'aire lliure. Es fan més més sopars que no pas dinars i empreses especialitzades de càtering acostumen a fer-se càrrec de l'àpat. També cada cop més es tendeix a personalitzar d'una forma o altra la cerimònia.

A Fira Nuvis s'han programat diverses activitats al llarg dels dos dies. Hi haurà actuacions de ball a càrrec de l'escola Swing Manresa, demostracions de maquillatge, tallers, degustacions, tastos de vins del Bages que se celebraran dissabte a les 12 del migdia i diumenge a 2/4 de 7 de la tarda, i actuacions musicals. No hi faltaran les desfilades de moda i complements pensats especialment per a les núvies. Es duran a terme dissabte a les 6 de la tarda i diumenge a les 12 del migdia. Aniran a càrrec de dues firmes especialitzades diferents.

El Palau Firal estarà obert dissabte i diumenge de les 11 del matí a les 2 del migdia i de 2/4 de 5 de la tarda a les 8 del vespre. L'entrada és gratuïta.