Marc Olivé Valls, en nom de l'AMPA de l'escola Flama, ha demanat a l'Ajuntament de Manresa que incorpori al pressupost del 2019 la partida necessària per a l'adequació de la cuina a les noves exigències de servei i normatives aplicables actuals, i que s'avalua en 170.000 euros.

També ha sol·licitat, en la moció presentada per la CUP, que les obres es facin entre el juny i el setembre de l'any que ve.

Per part del govern, Mercè Rosich ha matisat que la Flama no té cuina sinó un espai on es rep i es disposa el menjar, que ja arriba fet, perquè el puguin consumir els alumnes. Rosich ha recordat que les competències de construcció correspon al departament d'Ensenyament, però com que no té recursos la Generalitat ha proposat que la gestioni el Consell comarcal. Segons Rosich, ja s'havia acordat que fos el Consell comarcal qui lideri la gestió i s'encarregui de les licitacions. Rosich ha dit que li sabia greu que, amb aquests precedents, es presentés la moció en els termes en que es plantejava.

El representant de l'AMPA ha qualificat d'"ignominiós" que la Generalitat posi les famílies entre l'espasa i la paret per votar a favor de cedir la gestió de la cuina al Consell comarcal o l'obra no es farà "mai de mai".

Rosich ha recordat que l'Ajuntament encara té dèficit i ha reconegut que el departament d'Ensenyament va fer una proposta de blanc o negre "perquè és la seva competència". El resultat de la votació va ser de 7 vots a favor (CUP, PSC i el regidor Davins), 3 abstencions (Cs i DM) i 15 en contra (CDC i ERC) i va quedar rebutjada.