L'Ajuntament de ManresaAjuntament de Manresa s'ha adherit a la plataforma Ofer.cat amb la voluntat que els comerços, empreses i autònoms locals del municipi puguin adaptar-se als nous hàbits de compra que ja fan servir actualment els consumidors a través de les noves tecnologies.

Amb aquesta adhesió es pretén oferir als comerços, empreses i autònoms locals una eina gratuïta (n'assumeix el cost l'Ajuntament) que permet crear ofertes de productes o serveis online i compartir-los a les xarxes socials.

L'anunci d'aquesta nova iniciativa l'ha fet aquest migdia el regidor de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Manresa, Jaume Arnau. L'han acompanyat també els tècnics municipals Manel Martínez i David Hernández; i la dinamitzadora d'aquesta nova eina, Maria Ribot.

Jaume Arnau ha mostrat la seva satisfacció per anunciar aquesta «important novetat» per al comerç manresà, que respon a un dels objectius i la línia de treball de l'Ajuntament de Manresa «que és el de la digitalització del comerç manresà, entenent aquest com la potenciació del petit comerç i el comerç de proximitat de la nostra ciutat, que ha de seguit sent-ho lluitant amb les seves fortaleses, que són moltes, i que se sumi també a les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies, per exemple amb la possibilitat que el petit comerç disposi de presència a la xarxa, amb el seu propi lloc web, a les xarxes socials i també la possibilitat de vendre els seus productes també a la xarxa, via on-line».

El regidor ha anunciat que «a partir d'ara ens hem adherit a la plataforma ofer.cat i, al mateix temps, som membres d'Ascodi, que és «l'Associació de Comerç Digital». Per a Arnau, «una de les principals amenaces és la competència del comerç on-line. Per això a partir del 26 de novembre els comerços de Manresa que estiguin adherits a alguna de les nostres associacions de comerciants, podran gaudir, de manera totalment gratuïtat, de la possibilitat de formar part i utilitzar la plataforma Ofer.cat».

Vendre on-line a través del mòbil, l'ordinador o la tauleta

Ofer.cat és una eina pensada per fer fàcil el que sembla més difícil: Adaptar els negocis actuals de la ciutat de Manresa a la venda on-line.

A través d'aquesta plataforma es poden crear ofertes dels productes o serveis i compartir-los automàticament amb les xarxes socials (Facebook, Twitter, Printerest, Instagram, etc.) i aplicacions de missatgeria (Whatsapp, Sms, etc.) en tan sols 3 minuts i través del mòbil, l'ordinador o la tauleta.

Els clients rebran aquestes ofertes per les xarxes socials i accediran directament a la teva promoció. Podran posar-se en contacte amb el teu establiment o fins i tot comprar els productes i serveis online (amb la garantia de la passarel·la de pagament de Caixabank).

Com a valor afegit, Ofer.cat converteix també suports gràfics en punts de venda. Catàlegs, flyers, etiquetes, anuncis en premsa i fins i tot l'aparador de l'establiment es poden convertir en punts de venda online 24 h.

Taller i campanya de comunicació per utilitzar Ofer.cat

El dilluns, 26 de novembre, l'Ajuntament té previst fer un taller de formació per ensenyar com utilitzar aquesta plataforma. A partir de l'endemà ja podran començar a tenir la seva web i a vendre els seus productes. Així mateix, des de la regidoria de Comerç es farà una campanya de comunicació perquè tant els comerços, com els ciutadans de Manresa i comarca coneguin aquesta aplicació, i se la baixin gratuïtament.

Una dinamitzadora municipal ajudarà a fer servir la plataforma

Amb la voluntat de donar a conèixer aquesta plataforma, una treballadora municipal, Maria Ribot, serà la dinamitzadora que ajudarà a resoldre dubtes i problemes als comerciants interessats. Estarà ubicada físicament a l'oficina del Mercat de Puigmercadal (Muralla del Carme,5). Aquelles persones que estiguin interessades en aquests serveis poden posar-se en contacte trucant al telèfon 93 872 20 66 o bé mitjançant correu electrònic a l'adreça comerc@ajmanresa.cat.

Per a més informació us podeu adreçar també l'accés al portal www.Ofer.cat.