El document aprovat ahir pel Consorci de l’Agulla xifra en uns 12,5 milions d’euros la inversió prevista per tirar endavant els projectes susceptibles de desenvolupar dins d’aquest àmbit, però no hi posa terminis d’execució. El president del Consorci, Joan Carles Batanés, va situar ahir la possibilitat de completar aquestes inversions en un marge «de 5, 7 o 8 anys», però deixant obert qualsevol escenari.

Del total de 12,5 milions, es reserva una aportació de 3 milions a càr-rec de l’Ajuntament de Manresa per a la construcció de les piscines, mentre que l’Ajuntament de Sant Fruitós n’hi aportaria 1,5 milions més per a la construcció de la ronda exterior. D’aquesta manera, el Consorci de l’Agulla assumirà la major part del cost de la inversió prevista en el pla, amb uns diners que haurà d’obtenir bàsicament a través dels ingressos provinents de negocis, propietats i de l’activitat que es faci dins del parc. La idea és destinar 1,5 milions d’euros a tasques de manteniment i uns 6 milions més per a altres possibles actuacions que es vulguin desenvolupar en l’àmbit de l’Agulla.

En aquest context, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va matisar ahir que es tracta d’un projecte «de llarga durada», amb propostes per desenvolupar sobre les quals «no sabem quant trigarem a trobar els recursos», però va destacar la seva importància «perquè ara tenim clar on som i on anem, i encara que no sigui l’aprovació definitiva, som al camí».

En aquest sentit, tant Junyent com Batanés i Aloy van insistir a recalcar que és un document inicial, que s’ha de sotmetre a exposició pública, i que encara té tota una tramitació per recórrer abans de la seva aprovació definitiva per part de la Generalitat. A més, tant l’Ajuntament de Manresa com el de Sant Fruitós han d’adequar el seu propi planejament urbanístic a aquesta nova ordenació.

Un document «cuit a foc lent»

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va destacar que el nou text aprovat ahir ha estat un document «cuit a foc lent», perquè s’hi ha treballat meticulosament i finalment s’han assolit uns objectius marc possibles des del consens dels dos ajuntaments i de tots els grups municipals que els configuren.

El document ha estat redactat pels tècnics municipals de totes dues administracions, però les propostes plantejades han estat treballades i debatudes per una comissió de seguiment formada per representants de tots els grups polítics que integren el Consorci, incloent-hi tècnics i secretaris (a banda dels respectius alcaldes). Aquesta comissió ha fet tres sessions de treball al llarg del darrer any.