Molts usuaris del CAP Bages es van acostar a les instal·lacions ahir al matí desconeixedors que estava tancat. Altres n'estaven al corrent però tenien visites programades i no sabien ben bé on havien d'anar. Allà -al carrer perquè l'edifici estava acordonat per una cinta policial- hi havia treballadors sanitaris que els assessoraven. Els derivaven al CAP Sagrada Família o els reprogramaven les visites amb l'ajuda de la màquina que hi ha a l'entrada del centre.

Un d'aquests usuaris era Josep Fustagueres, que havia anat d'urgències al seu CAP per una infecció a la boca i l'havien fet anar cap a l'altre ambulatori. També hi havia Núria Balielles, que tenia visita programada a la tarda al CAP Bages. A primera hora hi va trucar i li van dir que es dirigís a l'hora marcada al CAP Sagrada Família, on la visitaria el seu metge. Una altra usuària, que va preferir mantenir-se en l'anonimat, tenia hora a pediatria amb la seva filla: «He aparcat a la zona blava i quan he arribat m'han dit que el CAP estava tancat i que havia d'anar a la Sagrada Família. Un cop aquí he hagut de fer mil voltes amb el cotxe perquè avui, a més, hi ha mercat». Maria Carme Sala, en canvi, ja estava avisada perquè li havia trucat una amiga, va dir mentre esperava ser atesa per un refredat.

Tot i això, les cues eren les «habituals» a l'ambulatori de la Sagrada Família. Almenys aquesta era la sensació de pacients com Juliana Casero, que opinava que «hi ha més gent però també més metges i van prou ràpid».