La primera jornada de Fira Nuvis, que aquest cap de setmana se celebra al Palau Firal de Manresa va tenir una entrada discreta però que l'organització valorava positivament tenint en compte el context desfavorable per la pluja de la tarda, just quan s'espera la màxima afluència juntament amb la de diumenge la matí. En total, més de mig miler de persones van passar un moment o altre per la fira, que enguany té 36 expositors i una presència creixent del sector de la moda, el gran protagonista.

Tot i la guitza de la pluja, la tarda d'ahir va ser el moment de més afluència de visitants, especialment durant les desfilades nupcials de les 6 i de 2/4 de 7. Aquest migdia a les 12, n'hi haurà una tercera. I és que l'increment d'expositors de vestits tant de núvia com de nuvi ha fet que enguany es passés d'una a tres desfilades, explicava ahir Joan Haro, de Fira Manresa, que organitza Fira Nuvis. En aquesta edició, el certamen té dos expositors de vestits nupcials de Manresa, i la resta són de fora: n'hi ha dos més de Sabadell, un d'Igualada i un altre de Vic.

Aquestes xifres fan que enguany el sector de la moda sigui el més representat, però els visitants també hi poden trobar oferta vinculada a la fotografia, la restauració, la floristeria, la joieria, la pastisseria, l'animació, la perfumeria i cosmètica, la salut i la nutrició, el wedding planner, el lloguer de vehicles, o el sector dels discjòqueis.

Menys restauració

La restauració i el càtering ha tingut enguany una lleugera davallada d'expositors, que en certa mesura es podria derivar de la tendència creixent «a casar-se en masies i cases rurals» en lloc de fer el banquet en un restaurant, apunta Haro. Diu que aquesta mateixa tendència també influeix en la presència cada cop més notòria de visitants vinguts de més lluny, perquè, «tot sovint, aquestes masies i cases rurals es trien de fora de la pròpia comarca». Això beneficia l'esperit amb què a partir d'aquest any s'ha volgut enfocar la fira: promoure el Bages com a territori de casaments, i si s'atreuen cada cop més visitants de fora, es complirà amb l'objectiu, apunta Haro.

Tot plegat també s'ha traduït en un major volum d'activitats paral·leles. A banda de les desfilades, ahir també es van fer demostracions de balls de saló i de maquillatge, i per primera vegada, un tast de vins, que es repetirà avui.

Una fira de 'bons' clients

Més enllà dels perjudicis que la pluja pugui ocasionar quant a l'afluència de visitants a l'edició d'enguany, Haro sosté que «aquesta no és una fira de molta gent», en el sentit que atreu a qui s'ha de casar, però això implica que «aquell que ve tingui realment interès», i això es pot traduir en un major èxit de vendes que en altres tipus de certàmens.

Fira Nuvis tornarà a obrir portes avui, d'11 del matí a 2 del migdia, i de 2/4 de 5 a 8 del vespre.