La carrera de Medicina a l'UVic-UCC entra en el rànquing dels estudis universitaris més cars de Catalunya. Segons la llista elaborada per Unportal.net, una web de referència per a estudiants que volen iniciar estudis superiors, la matrícula de Medicina a la universitat de la Catalunya Central és la cinquena més costosa entre tota l'oferta d'estudis en universitats privades i centres adscrits del país. Des de l'UVic-UCC matisen que el 26% dels alumnes de Medicina aquest any estan cursant amb una beca del mateix centre, i que a part els estudiants també sol·liciten les que atorga el ministeri d'Educació.

La matrícula d'un curs a Medicina a l'UVic-UCC és de 13.791 euros, amb la taxes incloses. Els estudis més cars són els del grau de Pilot Comercial i Operacions Aèries, que s'imparteixen al Centre d'Estudis Superiors d'Aviació (CESDA), adscrit a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i es fan a Reus, una ciutat que disposa d'aeroport. Els estudiants que hi accedeixen han de pagar el primer any uns 25.000 euros.

En el segon lloc del rànquing de preus se situen els graus de Direcció d'Empreses i de Dret d'ESADE (Universitat Ramon Llull), amb una matrícula d'uns 16.000 euros per curs acadèmic, al davant del cost dels estudis de Medicina i Odontologia de la Universitat Internacional (UIC), que oscil·len al voltant dels 14.000 euros.

La facultat de Medicina de l'UVic-UCC disposa d'espais docents als campus de Vic i de Manresa. Durant els dos primers cursos el grau en Medicina s'imparteix a les instal·lacions de Vic i a partir del tercer curs la docència es distribueix entre els campus de Vic i Manresa. La carrera de Medicina es va estrenar a la universitat de la Catalunya Central el setembre de l'any passat.

Des del centre universitari assenyalen que atorguen beques de 4.000 euros cada una als alumnes i que, de fet, el 26% dels estudiants de Medicina cursen amb aquest ajut. El curs passat la xifra era del 24%. Aquest any s'han lliurat un total de 46 beques entre un total de 180 alumnes.

A Unportal.net, a part de detallar tots els estudis superiors que s'imparteixen al país, també s'hi poden trobar llistes perquè els joves que vulguin iniciar una carrera universitària o un cicle formatiu de grau superior puguin veure els punts forts de cada centre. En aquest sentit, l'UVic-UCC aconsegueix, per exemple, que el grau de Fisioteràpia aparegui entre les carreres on els alumnes troben feina més aviat i que Comunicació Audiovisual estigui en el rànquing d'alumnes amb una taxa més elevada d'inserció laboral.