L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Manresa, Tània Infante, han signat avui un conveni pel qual es regulen les condicions d'atorgament d'una subvenció per un import de 12.500 euros per a les activitats de dinamització comercial que desenvolupa l'entitat comercial a la ciutat. L'acte de signatura ha comptat amb la presència del regidora de Presidència i Comunicació, Àuria Caus.

El conveni té per objectiu el suport econòmic del consistori a la UBIC en diferents conceptes com són les despeses de gestió de la dinamització del centre comercial urbà; l'impuls d'activitats i serveis col·lectius que desenvolupi el centre comercial; accions de comunicació, producció d'elements gràfics i de lloguer d'espais publicitaris a mitjans; la formació i assessorament per a la millora de la professionalització dels associats/des, entre d'altres.

Algunes de les actuacions recollides expressament en el conveni són l'organització de les fires Fora Stocks, Firastiu, Fira de l'Ascensió, Fira de Sant Andreu, Shoping Night Manresa, a més de la resta d'accions de dinamització que organitzi l'entitat durant l'any.

La UBIC de Manresa és una entitat fundada el 1978 que té per finalitat la representació, gestió, defensa i foment dels interessos comuns dels professionals adherits a títol de comerciants amb establiment fix de venda a la ciutat. És una associació d'àmbit local i sense ànim de lucre que gestiona el projecte de dinamització del centre comercial urbà i que al llarg de l'any organitza diferents accions de dinamització com fires i altres activitats.