El govern municipal de l'Ajuntament de Manresa ha expressat el seu condol per la mort d'una persona en l'accident d'aquest matí a Vacarisses, a causa del descarrilament d'un tren de la línia 4 de Renfe, que havia sortit de Manresa. El consistori manresà vol mostrar la seva solidaritat amb els familiars de la víctima, els ferits i la resta de persones afectades pel l'accident, i es posa a la seva disposició per oferir-los suport en el que sigui necessari.

El regidor d'Urbanisme Marc Aloy s'ha reunit al lloc dels fets amb la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, i també amb el president de Renfe, Isaías Táboas, als quals ha reiterat la necessitat de fer front a les millores pendents a la línia, que ja estaven previstes al Pla de Rodalies del 2008 i que no s'han executat. En nom de l'Ajuntament de Manresa, Aloy ja ha sol·licitat una reunió al més alt nivell amb responsables de Renfe i el ministeri per tornar a parlar d'aquesta línia, on els darrers anys ja hi ha hagut altres esllavissades que han provocat descarrilaments.

L'Ajuntament considera que en primer lloc cal garantir la seguretat de la línia però, més enllà d'això, impulsar-ne una millora global per tal d'oferir un servei competitiu per a la gent de Manresa, Bages i Catalunya central.

El primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, s'ha traslladat al lloc dels fets aquest matí per conèixer de primera mà l'abast de l'accident i seguir l'evolució dels esdeveniments, al costat d'altres autoritats, com el conseller d'Interior, Miquel Buch, la delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. També ha rebut la trucada del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès.

El consistori manresà ha seguit les tasques d'evacuació dels ferits i ha estat en contacte amb Renfe per a la posada en marxa de sistemes de transport alternatius per facilitar el desplaçament als usuaris del servei. Igualment, vol agrair la tasca dels equips de rescat que han actuat en el sinistre. L'Ajuntament ha rebut la confirmació que l'afectació a la línia serà important i durarà alguns dies, i que mentre no es restableixi la línia, s'habilitarà un servei de bus entre Manresa i Terrassa.