L’actual primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de Manresa, Marc Aloy, farà la seva presentació pública a la ciutat com a candidat a l’alcaldia de Manresa per Esquerra Republicana el dimecres 28 de novembre al Teatre Conservatori. L’acte, que s’iniciarà a dos quarts de vuit del vespre, comptarà amb la participació del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i estarà carregat de sorpreses.

En paraules de Marc Aloy, l’acte “vol ser punt de partida i un punt de trobada per repensar les polítiques municipals a Manresa”, unes polítiques que cal construir des de la ciutat i per la ciutat, perquè “Manresa és de tots i l’hem de fer entre tots”. No en va, el lema que s’ha escollit per a la presentació —i que acompanyarà Esquerra Manresa en tot aquest camí— és el de ‘Trobem-nos’, motor de tot el projecte que liderarà Aloy.Vinculat a entitats

Nascut el 1979 a Manresa, Marc Aloy i Guàrdia és arquitecte. Veí del Centre Històric i amant de la seva ciutat, ha estat sempre vinculat a entitats manresanes: és soci d'Òmnium Cultural i de l'ANC, és membre de Xàldiga —entre altres entitats amb les quals manté contacte— i va ser un dels fundadors de l’espai cultural Via Fora!.

Va començar la seva militància a ERC i a les JERC el 2000 i va ser portaveu de les JERC de Manresa i de la Setena Regió, així com membre de l’Executiva Nacional de les JERC entre el 2001 i el 2003. També va ser president de l’executiva d’ERC Manresa entre el 2013 i el 2015. És regidor d’Urbanisme de la ciutat des del febrer del 2016 i el passat mes de maig va ser escollit en assemblea per àmplia majoria com a alcaldable d’Esquerra a les pròximes municipals de Manresa.