Felip González (Manresa, 1963) encapçalarà la candidatura electoral del PSC a les eleccions municipals del maig que ve «amb aspiracions a governar».

El polític socialista ja va ser cap de cartell en la campanya del 2015 i presideix el grup municipal socialista a l'Ajuntament de Manresa, que fa oposició al govern en coalició de CDC i ERC, amb tres regidors.

Per triar l'alcaldable, l'agrupació manresana del PSC, de la qual González és el primer secretari, va convocar primàries a les quals només es va presentar la seva candidatura. Tot i que fa falta només un 25% dels avals de la militància en va presentar el 50% i, dijous a la nit, l'assemblea del PSC de Manresa li va oferir suport unànime perquè repeteixi com a candidat.

González assegura que no es presentarà a les eleccions municipals amb l'ànim de continuar la travessa del desert després que el PSC perdés l'alcaldia socialista que havia tingut durant 16 anys seguits, del 1995 al 2011, sinó amb el ferm convenciment que «tenim opcions de governar, perquè tenim capacitat provada de pacte amb totes les forces polítiques de la ciutat».

Un altre motiu pel qual considera que el PSC té possibilitats «no de guanyar les eleccions sinó de governar és que hem treballat des de l'oposició de forma seriosa i esforçada».

González va explicar als afiliats del PSC que la seva prioritat serà sempre el benestar dels manresans i manresanes i que a això dedicarà tota la seva atenció, dedicació i compromís, sense que altres horitzons polítics que no són els circumscrits a la ciutat i el seus barris el facin distreure.

«Ens tornen a considerar útils»

«Tinc la sensació contrastada», va dir, «que molts ciutadans que ens van perdre confiança ens tornen a considerar útils pel nostre tarannà dialogant, la capacitat d'entesa i, sobretot, l'experiència en la gestió municipal participativa».

Va assegurar que en els darrers 3 anys i mig «hem trepitjat molt carrer, i hem tornat a ser considerats interlocutors vàlids per a molta gent, fins i tot per a persones i entitats que s'havien allunyat del PSC. I estem segurs que això ens donarà els suports per tornar a liderar una ciutat que necessita una sacsejada per oferir oportunitats i benestar a tota la seva ciutadania».

Davant la militància, el candidat a l'alcaldia es va comprometre a no decebre la confiança dipositada en ell. «Estem convençuts que tornarem a governar l'Ajuntament perquè notem que el treball fet aquesta darrers tres anys i mig a l'oposició municipal ha estat ben valorat per la ciutadania, i perquè som l'única força política municipal que no tenim tots els ponts trencats amb la resta de forces polítiques, fins i tot amb les que poden estar ideològicament més allunyades».