El conseller d'Economia i vicepresident, Pere Aragonès, va anunciar ahir a Manresa que el primer trimestre del 2019 es convocarà el concurs d'idees per a la construcció de la nova seu del Govern a Manresa, a l'edifici dels antics jutjats de la Baixada de la Seu.

Reunirà en un sol lloc la delegació del Govern i els serveis ter-ritorials d'Interior, Territori i Sostenibilitat, Salut, Empresa i Coneixement i Educació. Ara estan escampats en diversos edificis de la ciutat. Aragonès no va especificar quan serà una realitat, però va dir que la voluntat del Govern és «anar el més ràpid possible». «Plantegem la màxima ambició temporal, però també en el seu contingut».

Fa sis anys que el Govern va mostrar en ferm el seu interès per reconvertir els vells jutjats, buits des del 2009, en la delegació del Govern a Manresa, i en fa dos que va anunciar una inversió de 4,5 milions (veure Regió7 del 10 de novembre). Segons va dir Aragonès, ha de ser «un punt de dinamització del Centre Històric. No només ha de ser un edifici d'oficines, sinó un edifici de vida».