Quan el conegut locutor de ràdio Justo Molinero va pujar al tren, li van cantar una cançó d'aniversari. Ahir feia 69 anys. Però la festa que es va trobar al vagó no era per celebrar que tenia un any més, sinó per promocionar el projecte Invulnerables, que combat la pobresa infantil i és liderat per sor Lucía Caram. La monja mediàtica manresana va demostrar que és capaç d'arrossegar tot de rostres coneguts en les seves iniciatives i ahir, a part de Molinero, van pujar al tren, que feia el recorregut de Manresa a Barcelona, personalitats mediàtiques com els actors Joan Pera i Quim Masferrer, i la presentadora Ruth Jiménez, entre d'altres. Tots van ballar, juntament amb dansaires de la capital del Bages, dins del comboi per enregistrar un videoclip.

Les primeres imatges van ser gravades a l'estació Manresa-Alta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) amb bagencs, molts d'ells de l'esbart de l'Agrupació Cultural del Bages i l'eescola Manresa Teatre Musical, que van participar en una coreografia animada per donar vida al videoclip solidari. A llarg del re-corregut van pujar al tren unes 170 persones. Les personalitats televisives van anar entrant al vagó mentre el comboi parava al llarg del recorregut. A Monistrol ho va fer l'actor Joan Pera, que tot i saber prèviament que hauria de ballar amb el tren en marxa, assegurava que no es pensava que es faria un «fart de ballar» al llarg del trajecte, i a la tercera vegada que va haver de seguir la coreografia festiva assegurava, tot rient, que l'havien «fet suar de valent».

No només hi van participar rostres coneguts de la televisió i la ràdio, sinó autoritats que també van decidir donar suport ahir al projecte de sor Lucía Caram. Així que entre els dansaires i seguint el ritme de la música també hi havia ballant l'alcalde de Monistrol, Joan Miquel Rodríguez, i el director de FGC, Ricard Font, entre d'altres.

A Martorell i Sant Vicenç dels Horts va pujar la resta de passatgers per participar en la festa que havia organitzat la monja. De fet, sor Lucía va entrar al ferrocarril a Sant Vicenç, juntament amb Justo Molinero, a qui, només trepitjar el tren i després de cantar-li la cançó de felicitació, el van fer ballar mentre somreia sorprès de veure un ambient tan animat. «No es pot dir 'no' a una iniciativa per ajudar famílies amb nens castigats per la pobresa, i vaig dir que sí immediatament», va explicar el locutor de ràdio a aquest diari.

Sor Lucía estava exultant i també es va afegir al ball. Per a ella, la iniciativa d'ahir significava un pas més per engrandir el projecte, que té el suport de l'Obra Social la Caixa. «Ja són 13 els municipis que participen en el programa solidari, i aquest trajecte, de Manresa a Barcelona, significa l'arribada de la iniciativa a l'àrea metropolitana», explicava a aquest diari sor Lucía Caram.

La cançó que els participants coreografiaven per al videoclip era Viu-la, del grup Fillipo Landini. La formació, de Canet de Mar, va interpretar el seu tema més conegut a l'estació de Plaça Espanya de Barcelona, un cop el tren hi va arribar amb els passatgers, que hi van fer la coreografia final amb famílies beneficiades per la iniciativa que la monja està estenent.