Un 80% dels metges de l’Hospital de Sant Joan de Déu han secundat aquest dilluns el primer dia de vaga convocada a l’atenció primària i també als centres sanitaris concertats, com és el cas de la Fundació Althaia. Són dades de la delegació a Sant Joan de Déu del sindicat Metges de Catalunya, que és qui ha convocat les aturades. És previst que s’allarguin tota la setmana si és que no hi ha un acord abans.

A Althaia els serveis mínims pactats amb el comitè de vaga d’acord amb el decret emès per la Generalitat de Catalunya funcionen amb normalitat. És el cas d’urgències i també les urgències de primària als CAP que gestiona Althaia, el de Les Bases i el del Barri Antic.

També hi ha un normal funcionament a les unitats especials com cures intensives, hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. També s’atendrà tota l’activitat quirúrgica inajornable. La Generalitat també ha establert uns serveis mínims del 25 % els dos primers dies de vaga i d’un 33 % la resta.

Segons la delegada de Metges de Catalunya a Althaia, Elisabet Pujol, «els serveis mínims funcionen correctament tal i com estava pactat. No hi ha hagut cap incidència». Per a Pujol, els facultatius donen suport d’una forma majoritària a les demandes del sindicat, també els professionals que treballen en els serveis mínims.

Aquest dilluns al matí hi havia normalitat a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. Les visites anul·lades s’anaven reprogramant als taulells de consultes externes.

A Manresa hi ha quatre Centre d’Atenció Primària on hi ha vaga convocada. Les Bases i el Barri Antic, gestionats per Althaia; i el de la Sagrada Família i el CAP Bages, que depenen directament de l’ICS. Aquest dilluns al matí no hi ha hagut concentracions davant els centres sanitaris. S’ha optat per assistir a la manifestació convocada davant l’ICS. Les negociacions continuaran aquesta tard.