El polígon dels Trullols s'ha consolidat com l'espai que acull les atraccions a la Fira de Sant Andreu i l'ExpoBages malgrat les crítiques que la ubicació suscita entre els firaires. Els mateixos firaires reconeixen que l'Ajuntament no s'avé a negociar la reubicació de la zona d'atraccions a l'emplaçament anterior, l'avinguda de Francesc Macià, i només esperen més facilitats per aconseguir atreure més visitants.

Els punts d'acord entre Ajuntament de Manresa i firaires són pocs i, de fet, aquest diumenge encara estaven pendents de saber si poden estar-se el proper cap de setmana al polígon. «Ho havíem sol·licitat a causa de les previsions de mal temps, i encara estem pendents de resposta», comentava ahir Anabel Romero, propietària de Volador Romero. Tot i que a la tarda hi havia una gran afluència de gent als Trullols, que passejava per tota l'àrea recreativa on hi ha els cinemes i els restaurants i arribaven fins a la ubicació de les atraccions, els firaires es queixen que no fan tant de calaix com quan s'instal·laven a l'avinguda de Francesc Macià.

Malgrat la queixa dels firaires, aquest diumenge a la tarda els Trullols estava ple de vehicles i trobar-hi un plaça per estacionar era complicat, tot i que no era una missió impossible. Els responsables de les atraccions critiquen que gairebé no hi hagi promoció dels Trullols i tenen la sensació que un gran gruix de famílies que van a la fira de Manresa després no es desplacen cap al polígon a passar-hi unes hores. «En el meu cas vinc a Manresa perquè soc un dels veterans d'aquesta fira i no vull perdre la plaça que hi tinc, però no fem gaire calaix», destacava el firaire Pedro Rodríguez.

Al centre de Manresa, en canvi, no hi ha hagut queixes per falta de visitants. Al contrari. La valoració dels comerciants pel que fa a l'afluència ha estat molt positiva i, de fet, s'hi ha vist gent constantment al llarg del cap de setmana, sobretot dissabte a la tarda. Els responsables de les parades que ahir hi havia al Guimerà destacaven que, tot i que es compri menys des de fa anys, estaven contents de l'ambient i de la gentada que hi havia. La sensació és que la fira manté el seu poder de convocatòria.