L'acció artística Sabates Vermelles, que ja es va fer l'any passat a Manresa dins els actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, es podrà tornar a veure a Manresa demà dimarts, de les 10 del matí a les 8 del vespre, a les escales de la plaça de Sant Domènec. Inicialment, estava anunciada per a avui dilluns, però s'ha suspès a causa de la pluja.

L'obra va tenir el seu origen a Ciudad Juárez (Mèxic) l'any 2009 amb la finalitat que fos un crit multitudinari per donar veu a les dones assassinades o desaparegudes. Des de llavors recorre el món amb l'objectiu de despertar consciències i solidaritat contra la violència masclista. L'autora, Elina Chauvet, va afirmar que el vermell en la cultura mexicana significa alegria i, per aquest motiu, vol que les sabates es pintin d'aquest color per enviar un missatge d'esperança i il·lusió.

Sabates Vermelles està organitzada pel Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) Montserrat Roig de l'Ajuntament de Manresa i compta amb la col·laboració del Consell Municipal de la Dona.