El Centre d'Assistència Primària de Berga, on treballen 15 metges, va registrar menys activitat de la que és usual amb motiu de la primera jornada de vaga del sector. Si un dia feiner al matí normalment hi treballen 8 metges, ahir, dilluns, ho van fer dos metges i un pediatre, i es van haver de canviar visites per un altre dia, segons van explicar fonts consultades per aquest diari.

Al torn de tarda, en principi, van treballar els tres metges previstos i dues persones van atendre al taulell de recepció els usuaris tot i que les cadires dels passadissos on esperaven per ser atesos estaven majoritàriament buides, segons va poder comprovar aquest diari.

Les fonts consultades per aquest diari van informar que ahir al matí «s'està treballant pràcticament amb serveis mínims». Les mateixes fonts van explicar que a causa de l'aturada s'havien hagut de reprogramar visites. A la tarda, aquest diari va poder comprovar com els usuaris que tenien visita programada o d'altres persones que demanaven ser visitats d'urgència eren atesos. Usuaris consultats per aquest diari van indicar que no havien notat l'aturada.

Pel que fa a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, el seguiment de la vaga va ser desigual, segons va informar el doctor Miquel Pulgarin, del Sindicat de Metges de Catalunya. El seguiment a serveis com el de cirurgia general i ginecologia va ser del cent per cent. A medicina interna, va arribar al 50% i al de traumatologia, al 16%.

Quant a l'activitat programada «no ha baixat del 80%», segons va informar el doctor Pulgarin. Segons els seus càlculs la incidència de la vaga al centre sanitari berguedà de referència hauria estat del 45%, aproximadament. El seguiment de la vaga a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé va fer necessari reprogramar consultes i l'activitat de quiròfans.