La Fundació Althaia de Manresa ha acordat els serveis mínims amb el comitè de vaga davant la convocatòria d'aturada de metges tota la setmana actual. En un primer moment només es va convocar a l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS). Posteriorment, però, el sindicat Metges de Catalunya va estendre les mobilitzacions als facultatius de la xarxa sanitària concertada amb el Servei Català de la Salut, entre els quals la Fundació Althaia. Gestiona els centres sanitaris de Manresa i també els CAP Les Bases i Barri Antic. Els de l'ICS són el CAP Sagrada Família i el Bages.

En aquesta vaga de metges, a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa el servei d'urgències funcionarà amb normalitat, igual que les urgències de l'atenció primària dels CAP Les Bases i Barri Antic i als de l'Institut Català de la Salut. També hi haurà normalitat a les anomenades unitats especials, com l'UCI, hemodiàlisi, neonatologia, parts i tractaments de radioteràpia i quimioteràpia. Així mateix, s'atendrà tota l'activitat quirúrgica inajornable.

Pel que fa a les consultes externes, portaveus d'Althaia han afirmat que, a mesura que es tingui coneixement de quins facultatius s'adhereixen a la convocatòria, es comunicarà als usuaris si s'ha de reprogramar la seva visita.

A la sanitat concertada es reclama, entre altres coses, establir un límit màxim de visites diàries, recuperar la plantilla de metges i el poder adquisitu d'abans de les retallades, reduir la contractació temporal i precària, i millorar els drets de conciliació.

A primària, els facultatius reclamen la contractació de més metges de capçalera per solucionar la sobrecàrrega de treball que pateixen, atendre un mínim de dotze minuts cada pacient i que es reverteixin les retallades.

Tan a primària com a la sanitat concertada s'han establert serveis mínims del 25 % els dos primers dies i del 33 % la resta.

Metges de Catalunya, sindicat majoritari entre els facultatius, és qui ha convocat la mobilització. La CGT també, però a tots els treballadors de la sanitat.