La Fundació manresana Ampans participa en un projecte europeu juntament amb entitats de Luxemburg, Àustria, Itàlia i Bèlgica, amb la finalitat de canviar la mirada de la societat cap a les persones amb discapacitat. La campanya es va fer pública aquest dilluns coincidint amb el dia internacional de les persones amb discapacitat.

El contingut del projecte consta de 4 càpsules audiovisuals que formen part del projecte «Caviant mirades», impulsat per Ampans i el Col·legi de Periodistes de la Catalunya central. Els curts s'han enregistrat al saló de plens de l'Ajuntament de Manresa. En un dels audiovisuals, una treballadora del quiosc d'Ampans, Montse Alonso, celebra, per exemple, que aquest 2018 s'hagi aprovat el dret a vot de les persones amb discapacitat. «El dret a vot és universal, tothom té dret a votar», assegura.

Els 4 audiovisuals interpel·len els futurs professionals de la comunicació sobre la imatge i la presència de les persones amb discapacitat als mitjans de comunicació. Està pensat, doncs, per sensibilitzar futurs comunicadors.