Els treballs per enderrocar els dos edificis del carrer de l'Hospital de Manresa (números 1 i 3) que s'han de convertir en la primera promoció d'habitatge en règim cooperatiu a la ciutat estan a punt de finalitzar. A principi de novembre l'Ajuntament va iniciar l'enderroc amb caràcter d'urgència, després de comprovar que existia un risc imminent de col·lapse.

Les obres s'han allargat més del previst (havien de durar tres setmanes) a causa de les pluges dels darrers mesos, que han impedit puntualment la feina de les màquines. S'han tirat a terra les dues edificacions adjacents, de propietat municipal, per deixar l'espai net. Ahir, una excavadora buidava l'espai que ha quedat obert després de l'enderroc. El solar annex (plaça de l'Hospital, 10), també de titularitat municipal, formarà part de la nova finca.

El període d'exposició pública del projecte acabarà a mitjan gener. Posteriorment, s'adjudicarà el dret de superfície. Una vegada resolt el concurs, la cooperativa adjudicatària podrà gaudir per un termini de 75 anys d'aquest sòl de titularitat municipal per tal de promoure, construir i gestionar un edifici de nova construcció amb un màxim de 18 habitatges. D'aquests, un mínim del 30 % haurà de ser de Protecció Oficial.