La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) inicia una nova etapa amb el doctor en Medicina Josep-Eladi Baños com a nou rector. El càrrec l'ocupava fins ara en funcions Joan Masnou. Ahir el patronat de la Fundació Universitària Balmes, titular de la UVic-UCC, va aprovar el nomenament de Baños, que començarà el seu mandat el pròxim 7 de gener.

Baños (Sabadell, 1958) prové de la Universitat Pompeu Fabra, igual que Oriol Amat, que s'havia de convertir en la màxima autoritat acadèmica de la UVic-UCC després d'un primer procés de selecció però que va renunciar al càrrec per motius personals. Amat havia de substituir Jordi Montaña, que va esgotar els 8 anys de mandat. Des del juliol Masnou ocupava el càrrec en funcions.

Doctor en Medicina i catedràtic de Farmacologia a la Pompeu Fabra, és expert en innovació docent, i el seu pla de govern inclou tres objectius bàsics. Són assegurar l'excel·lència de la universitat, facilitar el desenvolupament professional de la comunitat universitària i convertir la UVic-UCC en un referent territorial i també internacional.