Prop de 650 persones van participar en les pujades solidàries al Collbaix 2018 que van tenir lloc el cap de setmana passat. En total, es van poder recaptar 3.217?euros per a La Marató de TV3.

Durant tot el dissabte i fins diumenge al migdia hi va haver un ambient espectacular pels corriols del Collbaix. Les diferents activitats de dissabte (taixí i botifarrada) van ser un èxit i, diumenge, tot i l'amenaça de pluja, els organitzadors ho van poder salvar prou bé. Es va fer un tast de vins a càrrec de vins Collbaix en el qual van participar prop de 100 persones; també es va fer una classe de cos i consciència. Finalment, una mica abans de la 1 del migdia (a causa de la pluja), es va poder gaudir de l'actuació dels Castellers de Santpedor, els Tirallongues de Manresa i els Penjats del campus universitari.

Entre totes les persones que van pujar el Collbaix i van posar un euro per cada pujada, Sergi Cots (organitzador del Collbaix solidari 2015) i Josep Gras, van voler marcar-se un repte. Fer el màxim nombre de collbaixos en 12 hores. Cots en va fer 24 (56 km i + 6.005 metres de desnivell positiu) i Gras, 21 (+ 5000 metres de desnivell positiu).

Els organitzadors han volgut agrair a tota la gent que va anar durant les 28 hores a fer la seva donació tot pujant la muntanya del Collbaix i als col·laboradors (Mafrica, Bravo running, Collbaix Celler el Molí, Vértic, Distribuïdora Rubió, Aneto, Berenador del Collbaix, Forn de pa Jorba, Bon Àrea, Esport 7, Espai Salut, Spar).