Més de 130 persones a escena. Amb la particularitat que seran joves de 12 a 16 anys de l'institut Guillem Catà de Manresa, i avis i àvies del Casal de la Gent Gran. Celebraran un Nadal plegats i més intergeneracional que mai amb un espectacle que es representarà aquest dijous en tres sessions al teatre Conservatori de Manresa, i que combinarà dansa, música, poesia i teatre.

El projecte forma part del programa Art k'suma de l'Ajuntament de Manresa En aquesta ocasió el Nadal al Catà, que fa set anys que se celebra, tindrà la participació del Casal de la Gent Gran i la coral de l'entitat, l'Harmonia, que dirigeix Montserrat Perramon. La direcció escènica és d'Alícia Puertas. Canvia d'escenari. Dels Carlins passa al Conservatori perquè hi puguin cabre més espectadors.

Ahir es va fer la presentació amb la regidora de Cohesió Social, Mercè Rosich; el professor del Catà i guionista de l'obra Ramon Fontdevila; el tècnic de l'Ajuntament Enric Roca, la directora de l'institut, Marta Codina; la professora de música i directora musical de l'espectacle, Rosa M. Ortega; i els representants del Casal Josep Maria Sarri i Francesc Vergés. Vergés, per exemple, fa el paper de Satanàs envoltat d'alumnes, i Sarri recita fragments del Poema de Nadal de Sagarra.

Sarri va explicar que de seguida van acceptar la proposta. «Estem molt contents de ser-hi». Codina va comentar que «és un dels projectes més enriquidors que podem oferir als alumnes», i Fontdevila va destacar que «alguns dels nostres alumnes potser no han passat mai tanta estona treballant en un projecte en comú amb persones grans. Ni amb els seus avis». Ortega va assegurar, al seu torn, que en aquesta ocasió «celebrarem Nadal plegats» tenint en compte que l'espectacle Nadal al Catà s'ha convertit en una tradició que «els alumnes ja esperen». «La veritat és que és una experiència molt maca».