El grup local de Catalunya en Comú a Manresa ha triat Ana Querol com a alcaldable a les eleccions municipals que se celebraran el maig vinent. Querol va ser l'única militant que va presentar candidatura a les primàries del partit, que van tenir lloc els dies 14 i 15 de desembre.

La candidata ha manifestat que estan mantenint converses i contactes per a possibles aliances amb altres forces polítiques properes. Recentment, la CUP i EUiA van anunciar que apostaven per una candidatura conjunta a les municipals de Manresa.

Querol, membre del grup motor i coordinadora del Comú a Manresa, té 36 anys, és professora d'autoescola i mare de dos fills. Fa gairebé vuit anys que milita a l'esquerra ecologista i és activista per l'escola pública des d'una AMPA i la FAPAC. Després de la seva elecció, ha manifestat sentir-se molt il·lusionada i expectant davant el repte que se li planteja. «Manresa es mereix obrir l'angular i prendre mesures més ambicioses i realistes, i aquest és l'objectiu, que aquest nou espai de confluència de l'esquerra alternativa, feminista i ecologista ajudi a transformar Manresa per a les persones».

Ha explicat, també, que a Manresa en Comú «tenim clar que el nostre projecte per fer de Manresa una ciutat més justa, amable, sostenible i cohesionada ha de fer-se sentir en les properes eleccions».