La Comunitat de Sant Egidi reunirà enguany 300 persones pel dinar de Nadal. El punt central de la trobada, que reuneix gent diversa com persones amb problemes econòmics, sense sostre, ancians o nouvinguts, es durà a terme al convent de les Caputxines del car-rer Talamanca. També hi haurà 2 espais més de la ciutat on se celebrarà el dinar. Els preparatius van a càrrec de voluntaris.

Segons la comunitat de Sant Egidi a Manresa, «des de l'església de Sant Carles Borromeu, el convent de les Caputxines, llançarem un fort missatge de pau i solidaritat en un temps en què s'alcen murs i en què massa pobres continuen sent víctimes de la indiferència. El dinar més bonic de l'any és possible gràcies a la generositat de moltes persones; mostra a tothom un món més humà en què la pobresa i les dificultats de la vida no són una condemna si les vivim junts i intentem superar-les».

Sant Egidi celebra el dinar de Nadal arreu del món. És una tradició que va néixer el 25 de desembre del 1982 a la basílica de Santa Maria de Trastevere, a Roma, amb un petit grup d'avis i àvies i sensesostres. Avui ja reuneix més de 200.000 persones en 70 països. Enguany coincideix amb el 50è aniversari de la comunitat.