El príncep Assuan ha arribat aquest dissabte a Manresa, on ha començat a rebre les primeres cartes que els nens i nenes volen fer arribar als Reis d’Orient. S’estarà a la plaça Major fins el pròxim 4 de gener, un dia més que no pas els últims anys. Aquest dissabte, una hora abans que arribés ja hi havia les primeres cues per lliurar les cartes.

L’emissari reial ha arribat a 1/4 de 6 a Crist Rei. D’aquí, acompanyat per un seguici musical, s’ha adreçat a peu fins a la plaça Major. Al seu darrera s’hi ha format una cua de gent, bàsicament públic familiar, amb alguns nens i nenes que ja diuen la carta a les mans.

A la plaça Major, davant l’Ajuntament, l’ha rebut la regidora de Cultura, Anna Crespo. Li ha donat la benvinguda i també li ha lliurat una carta en nom del govern de la ciutat en la qual hi ha desitjos com una societat més amable, justa i equitativa.

Li ha recordat al príncep Assuan que Manresa és una ciutat d’acollida, i també ha desitjat «democràcia i llibertat pel nostre país», amb «respecte per tothom». Crepo ha tingut un record «per qui està privat de llibertat per les seves idees», i també que la ciutat ha sigut Capital de la Cultura. Finalment ha demanat que es puguin culminar els projectes personals i col·lectius, «també com a ciutat».

A partir d’aleshores el protagonisme ha sigut dels nens i nenes que esperaven lliurar les seves cartes.

Els dies 30 de desembre i 1, 2,3 i 4 de gener hi haurà cada tarda dos patges a la plaça Major per recollir cartes. Hi seran de 2/4 de 6 de la tarda a les 8 del vespre. A més a més s’han programat diverses activitats lúdiques i culturals a la mateixa plaça. Hi haurà jocs populars i tradicionals, actuacions musicals, danses i un parc d’aventures, un parc d’aventures i tallares gratuïts familiars.

Els Reis d’Orient visitaran Manresa el pròxim 5 de gener. Aquest any més de 900 persones i 17 carrosses formaran la comitiva reial. La cavalcada començarà a les 6 de la tarda a la Muralla de Sant Francesc i acabarà a la plaça Major. Com s’ha fet els darrers anys, els reis d’orient recorreran l’últim tram a peu, de la plaça Sant Domènec fins a la plaça Major, on sortiran al balcó a saludar a la gent. Aquest any estrenaran millores d’il·luminació a les seves carrosses.